Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Ψυχόδραμα και Σχέσεις: "Εγώ και οι άλλοι"

Ψυχόδραμα

Εγώ και οι Άλλοι 

«Αγγίζουμε» τις σχέσεις μέσω της βιωματικής μεθόδου του ψυχοδράματος

Το ψυχόδραμα πραγματοποιείται στο Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και Σώματι», Πινδάρου 11Β , στην Ξάνθη http://www.ptks.gr/ σε κύκλους τεσσάρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00- 20:30 . Οι κύκλοι των ψυχοδραματικών συναντήσεων αφορούν θέματα διερεύνησης και βελτίωσης του εαυτού μας και των σχέσεων μας.
Συντονίστρια είναι η Σωτηρία Δριβάλου, ψυχοπαιδαγωγός/ψυχοδραματίστρια

Τι είναι το ψυχόδραμα;
Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών. Το ψυχόδραμα χωρίς να παρακάμπτει τον λόγο, επιτρέπει στα άτομα με την χρήση της σκηνής να επικεντρωθούν στο βίωμα και να ανακαλύψουν, νέες, πιο υγιείς αντιδράσεις στα προβλήματά τους καλλιεργώντας τον αυθορμητισμό και την δημιουργικότητα.

Σε ποιον απευθύνεται το ψυχόδραμα;
Το ψυχόδραμα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις ή να διερευνήσει τον εαυτό του. Ψυχοδραματικές ομάδες μπορούν να σχηματιστούν από άτομα ίδιας ηλικίας ή από άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα , οι ομάδες ψυχοδράματος μπορούν να απευθύνονται στους γονείς , στους δασκάλους, στους εργαζόμενους ή στους άνεργους, στους εφήβους ή στα παιδιά και να πραγματεύονται θέματα όπως επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις, πένθος, απώλεια, αυτοεκτίμηση, άγχος, καταθλιπτική διάθεση, θέματα διαπολιτισμικότητας και άλλα πολλά...

Πώς μπορώ να βοηθηθώ από το ψυχόδραμα;
Κατά την διάρκεια των ψυχοδραματικών συναντήσεων, τα μέλη της ομάδας αρχίζουν να βλέπουν ότι δεν είναι μόνα τους. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι μοναδικοί εξαιτίας των προβλημάτων τους και είναι ενθαρρυντικό γι αυτούς να δουν ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν παρόμοιες δυσκολίες. Μέσα στο κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στην ομάδα, τα μέλη αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν, να ταυτιστούν και να συμπαρασταθούν ο ένας στον άλλον. Κάτω από την ικανή καθοδήγηση του συντονιστή/ψυχοδραματιστή η ομάδα είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη ή εναλλακτική λύση στο μέλος που έρχεται αντιμέτωπο με το πρόβλημά του.Έτσι, με αυτό τον τρόπο, η δυσκολία λύνεται, μαθαίνονται εναλλακτικές συμπεριφορές, και το άτομο αναπτύσσει καινούργιες κοινωνικές δεξιότητες ή τρόπους για να σχετίζεται με τους ανθρώπους.

Μερικά από τα οφέλη της ομάδας ψυχοδράματος είναι:

  • Εξερεύνηση θεμάτων σε ένα διαπροσωπικό επίπεδο, κάτι που αντανακλά με μεγαλύτερη ακρίβεια την πραγματική ζωή. Το ψυχόδραμα είναι τρόπον τινά μια πρόβα για την ζωή!
  • Η ομάδα δίνει την ευκαιρία για παρατήρηση των διαπροσωπικών ικανοτήτων που έχουμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι.
  • Η ομάδα δίνει την ευκαιρία σε κάθε μέλος της και να συμμετέχει ενεργά αλλά και να παρατηρεί.
  • Μέσα στην ομάδα το κάθε μέλος έχει την ευκαιρία να πάρει και να δώσει άμεση ανατροφοδότηση για ανησυχίες, θέματα και προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή και
  • Τα μέλη της ομάδας ωφελούνται με το να εργάζονται πάνω στα προσωπικά τους θέματα μέσα σε μια υποστηρικτική, εμπιστευτική ατμόσφαιρα και βοηθώντας τους άλλους να εργάζονται μέσω αυτών

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικές πληροφορίες για το Ψυχόδραμα και τις τεχνικές του.

Κόστος: Το κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο 4 συναντήσεων είναι 80 Ευρώ.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για πληροφορίες/εγγραφές Σωτηρία Δριβάλου, τηλ : 6978697457 και email: drivalous@gmail.com