Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Ποιοί είμαστε

Σοφία Μεσσάρη                                       

Δρ Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ανατολικού Λονδίνου & Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, King's College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.  

Έχει ιδρύσει & είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» στη Ξάνθη.

Από το 2014 διδάσκει ομαδικά προγράμματα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness).

Κατά καιρούς συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ξάνθη, Καβάλα και Χρυσούπολη ως εισηγήτρια σεμιναρίων καθώς και με τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

 Είναι μέλος:

  • του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)
  • της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association , EFTA)

Διαβάστε το αναλυτικό Βιογραφικό

 

Λένα Χασαποπούλου

Κλινική Ψυχολόγος Παιδιών & Ενηλίκων. Msc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Για πολλά χρόνια ασχολείται με τις δυσκολίες των ανθρώπων (ενηλίκων και παιδιών) που έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές ζωής όπως η αιφνίδια αναπηρία, οι χρόνιες σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, τα ψυχοσωματικά νοσήματα και τις σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια ως ψυχολόγος του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Μέσα από την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία ήρθε πιο κοντά στην αμφισβήτηση παγιωμένων κοινωνικών στερεοτύπων όπως ψυχολογικό πρόβλημα, ψυχική νόσος, προβληματική οικογένεια, παιδί με ειδικές ανάγκες, αρρώστια, διαφορετικότητα και έμαθε να συν-εργάζεται και να συν-εκπαιδεύεται με όλες αυτές τις οικογένειες μέσα στο ελληνικό σύστημα υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ευαισθητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών μέσα από την αποσαφήνιση και διάλυση συγκρουσιακών εννοιών που μπαίνουν ανάμεσα στις σχέσεις τους με τα παιδιά και τους εφήβους.

Από τον Μάρτιο 2014 είναι Συνεργάτις του Κέντρου Ψυχολογικών Θεραπειών 'Ψυχή τε και σώματι" στη Ξάνθη.

• Μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου

• Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

• Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας

• Εθελόντρια του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ξάνθης.

Διαβάστε το αναλυτικό Βιογραφικό 

  

Μαριάνα Κέλλη

Ψυχολόγος (ΑΠΘ) και Χοροθεραπεύτρια.

Ως προς την Χοροθεραπεία έχει εκπαιδευτεί σε τρεις διαφορετικές μεθόδους: Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Westfälische Wilhelms Universität στο Münster της Γερμανίας εκπαιδεύτηκε στην παρατήρηση και ανάλυση της κίνησης σύμφωνα με το μοντέλο του R. Laban και  εκείνο της J.Kestenberg  (Kestenberg Movement Profile) καθώς και στην εφαρμογή της χοροθεραπείας κυρίως μέσα από την δομημένη χορογραφία. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος εκπαιδεύτηκε στην Χοροκινητική μέθοδο (Dance Movement Therapy) που στηρίζεται επίσης στη θεωρητική βάση ανάλυσης της κίνησης του R.Laban  αλλά στην πιο διευρυμένη εφαρμογή της ως προς το χορευτικό – κινητικό περιεχόμενο. Στο παραπάνω πρόγραμμα εκπαιδεύτηκε και στην Πρωτόγονη  Έκφραση, μια χοροθεραπευτική μέθοδο που δανείζεται  χαρακτηριστικά φυλετικών χορών κοινά σε όλους τους πολιτισμούς και έχει την βάση της στον ρυθμό (Αφρικανικό μουσικό όργανο τζέμπε), στην χρήση της φωνής και των συμβολικών κινήσεων , στην επανάληψη, στο  παιχνίδι και στην δύναμη της ομάδας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντονίζει  μία ομάδα ενηλίκων με την μέθοδο της Πρωτόγονης έκφρασης.

Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ως ψυχολόγος και ως χοροθεραπεύτρια.

Από το 2018 είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογικών Θεραπειών “Ψυχή τε και σώματι”  συντονίζοντας ομάδα χοροθεραπείας με την μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης.

Είναι αρωγό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Διαβάστε το αναλυτικό Βιογραφικό.