Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Οι θεραπείες απευθύνονται σε παιδιά & εφήβους που αντιμετωπίζουν τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Συναισθηματικές διαταραχές (φοβίες, σχολική άρνηση, άγχος, κατάθλιψη)
  • Προβλήματα συμπεριφοράς (ανυπακοή, επιθετικότητα, παραβατικότητα)
  • Δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές (με φίλους, στο σχολείο)
  • Δυσκολίες σχέσεων στο σπίτι
  • Δυσκολίες προσαρμογής σε ψυχοπιεστικά γεγονότα (διαζύγιο, αρρώστια, πένθος)
  • Εξαρτήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, διαδίκτυο)
  • Διαταραχές διατροφής 

 

 

ΕΙΔΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Οικογενειακή ψυχοθεραπεία
Στην πρώτη συνεδρία καλούνται και οι δύο γονείς ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν ο ένας, χωρίς το παιδί. Στη συνεδρία συζητάμε με λεπτομέρειες το πρόβλημα που παρουσιάζει το παιδί, το ιστορικό του προβλήματος, τρόπους αντιμετώπισης που έχουν δοκιμαστεί καθώς και γενικότερους ψυχοπιεστικούς παράγοντες στην ζωή του παιδιού και της οικογένειας. Στο τέλος αυτής της συνεδρίας η ψυχοθεραπεύτρια συζητάει με τους γονείς το πρόγραμμα θεραπείας. Αυτό το σχέδιο βεβαίως εξελίσσεται και τροποποιείται καθώς η θεραπεία προχωράει.
Η θεραπεία συμπεριλαμβάνει οικογενειακές συνεδρίες γονιών και παιδιών, συνεδρίες μόνο γονιών και, λιγότερο συχνά, ατομικές συνεδρίες με το παιδί.

 
Ατομική ψυχοθεραπεία
 
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης όπου το παιδί εκφράζει ελεύθερα ανησυχίες και συναισθήματα. Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσουμε το παιδί να κατανοήσει τι του συμβαίνει, να πειραματιστεί με νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων του και να βρει λύσεις.
Παρόλο που υπάρχει εχεμύθεια για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων στις συνεδρίες, λόγω του μικρού της ηλικίας κρατάμε ενήμερους τους γονείς για την γενική κατεύθυνση της θεραπείας αλλά και για τυχόν ανησυχίες για την ψυχική κατάσταση ή συμπεριφορά του παιδιού.

 Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Στο Κέντρο λειτουργεί ομάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για παιδιά στην προεφηβική ηλικία (9-12 ετών). Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Για πληροφορίες για νέες ομάδες μπορείτε να συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα (Νέα) και να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email.