Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Ομάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για παιδιά στην προεφηβική ηλικία (9-12 ετών)

«Ομάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για παιδιά στην προεφηβική ηλικία, 9-12 χρονών»... Λίγα λόγια προς τους γονείς...

«Είναι τόσο δύσκολο να σε καταλάβει ο γονιός σου κάποιες φορές!  Ίσως είναι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου.... » ακούμε συχνά να μας λένε τα παιδιά (μας). «Είναι στιγμές που ό,τι και να κάνω νομίζω ότι είναι αδύνατο να επικοινωνήσω με το παιδί μου... νιώθω ανεπαρκής γονιός.... πείτε μου τι να κάνω!» αγωνιώδεις εκφράσεις που ακόμα πιο συχνά ακούμε στα γραφεία οι ψυχολόγοι απ’ τους γονείς.

 Η πραγματικότητα είναι πως και οι δύο πλευρές , γονείς και παιδιά, καταβάλουν με διαφορετικό ίσως τρόπο, μεγάλο κόπο και προσπάθεια να έρθουν σε επαφή και να επικοινωνήσουν: μέσα από τη σκληρή καθημερινότητα, μέσα από το διάβασμα και τις σχολικές υποχρεώσεις, μέσα από τις γλυκές οικογενειακές στιγμές, μέσα από τα κλάματα, μέσα από τις συγκρούσεις..... Όλα αυτά είναι η μοναδική, η ιδιαίτερη , η αξιοθαύμαστη αλλά και στρεσογόνα τελικά επικοινωνία με τα παιδιά μας.

 Και αν όλα τα παραπάνω τρομάζουν και αγχώνουν συνήθως τους γονείς, τι γίνεται με τα παιδιά? Πως μπορεί ένα παιδί να διαχειριστεί δημιουργικά τη διαδικασία επικοινωνίας με τους γονείς του? Πώς μπορεί να αποκτήσει θετική ματιά ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιεί την ήδη υπάρχουσα σημαντική σχέση με το γονιό ως απόθεμα για την εξέλιξή του και όχι σαν βαρύ φορτίο? Και με τους «έξω» τι γίνεται? Φίλοι, συμμαθητές, δάσκαλοι, κοινωνικές απαιτήσεις και προσταγές, μόδα, εξωσχολικές δραστηριότητες, ελεύθερος χρόνος(?) Είναι άραγε σε θέση ένα παιδί στις μέρες μας να τα εντάξει όλα αυτά στη ροή της καθημερινότητας και τις ανάγκες του με λιγότερες εντάσεις και συγκρούσεις στην επικοινωνία με τους γονείς?

 Στο εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσουμε δουλεύοντας με βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδι και δημιουργικό λόγο να αποκαλύψουμε με τα παιδιά μονοπάτια ώστε να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες επικοινωνίας τους. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που προσπαθούν πολύ...

Συντονίστρια: Χασαποπούλου Λένα, Κλινική Ψυχολόγος παιδιών κ ́ ενηλίκων, Msc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Οικογενειακή θεραπεύτρια

Έναρξη συναντήσεων: Τρίτη 7/10/14 , ώρα 19:15 και κάθε 15 ημέρες πάντα ίδια μέρα και ώρα (εκτός απροόπτου ή κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη).

Κόστος συμμετοχής: 20 € ανά παιδί σε κάθε συνάντηση.