Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα ντοκυμαντέρ που παρακολούθησε από κοντά μια από τις αρχικές ομάδες που έκαναν το Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness Based Stress Reduction - MBSR) στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Μασαχουσέτης κάτω από την καθοδήγηση του θαυμάσιου Jon Kabat-Zinn.  

 

Σε ποιους απευθύνεται

Εντατικό βιωματικό ομαδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. 

Αποτελεί επίσης την βάση της επίσημης πιστοποίησης στο Mindfulness για επαγγελματίες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους ή να συνεχίσουν με περαιτέρω εκπαίδευση για να γίνουν δάσκαλοι Mindfulness.

 Τι είναι το Mindfulness (Ενσυνειδητότητα)

Το Mindfulness είναι ένας τρόπος προσέγγισης της εμπειρίας και της ζωής μας γενικότερα που βασίζεται στην επικέντρωση στο παρόν, την παρατήρηση χωρίς επίκριση και την αποδοχή. Μας βοηθά να βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και να είμαστε παρόντες στη ζωή μας, να συνδεόμαστε ουσιαστικά με τον εαυτό μας και τους άλλους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες και μας μαθαίνει να ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες της ζωής με νηφαλιότητα και σύνεση.

Τα προγράμματα Mindfulness είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και καταξιωμένα παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα τους:

  • στην αντιμετώπιση του στρες, άγχους και κατάθλιψης
  • στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας
  • στην αύξηση της συγκέντρωσης, της προσοχής και πνευματικής διαύγειας
  • στην ενίσχυση της συναισθηματικής μας ισορροπίας και της ψυχικής μας ανθεκτικότητας

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, σχολεία, πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Η Σοφία Μεσσάρη έχει λάβει την Ανώτατη Πιστοποίηση Διδασκαλίας και για τα δύο βασικά προγράμματα Mindfulness: το Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-based Stress Reduction/MBSR) που ανέπτυξε ο Dr. Jon Kabat-Zinn στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ και το πρόγραμμα Γνωστικής Θεραπείας με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-based Cognitive Therapy/MBCT) που ανέπτυξε ο Mark Williams και οι συνεργάτες του στη Μεγάλη Βρετανία. 

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα διδάσκεται στο πλαίσιο 10 ομαδικών συναντήσεων: Εισαγωγικό Σεμινάριο, 8 ομαδικές συνεδρίες του προγράμματος και Ημέρα Εντατικής Πρακτικής. Διδάσκεται δια ζώσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά (online) σε συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Συντονίστρια των ομάδων είναι η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Πιστοποιημένη Δασκάλα προγραμμάτων Mindfulness από το Πανεπιστήμιο Bangor της Μ. Βρετανίας. 

Για να πληροφορηθείτε για τον χρόνο έναρξης των επόμενων κύκλων, επικοινωνείστε με τη Σοφία Μεσσάρη στο 25411 00434 & 6957085624 ή παρακολουθείτε τη σελίδα Facebook Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών "Ψυχή τε και σώματι".

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 250 Ευρώ.  Για την Πολιτική Πληρωμών και Ακυρώσεων διαβάστε εδώ. 

Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σοφία Μεσσάρη για να κανονίσετε προσωπική δωρεάν συνάντηση με την ίδια, όπου θα συζητηθούν το περιεχόμενο και η σκοπιμότητα  του προγράμματος και το κατά πόσο είναι κατάλληλο για σας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε αυτό μετά την ημερομηνία έναρξής του.