Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Φθινοπωρινό retreat στο Mindfulness στη Θεσσαλονίκη

Ημερήσιο retreat στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness). Θεσσαλονίκη, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 10:30-16:30.

Μπορούν να συμμετέχουν όσοι ολοκλήρωσαν κάποιο από τα προγράμματα Διαχείρισης Του Στρες με Ενσυνειδητότητα (MBSR/MBCT) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Τι είναι ένα retreat; 
Είναι μια ευκαιρία να επανασυνδεθείτε και να εμβαθύνετε στην πρακτική σας ώστε να γίνει δυνατή η μεγαλύτερη εν-σωμάτωση των αξιών αυτής της στάσης ζωής. Αυτή η εν-σωμάτωση καλλιεργείται στα retreats μέσα από τη δουλειά με το σώμα, τις αισθήσεις, τις σκέψεις και το συναίσθημα. Είναι επίσης η ευκαιρία να βρεθείτε κοντά στη φύση και να συνδεθείτε με ένα διαφορετικό τρόπο με τον εαυτό σας και με το φυσικό περιβάλλον, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει μέσα στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής στα αστικά περιβάλλοντα. Τα retreats είναι σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των επαγγελματιών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Mindfuness στη δουλειά τους αλλά βεβαίως είναι εξίσου πολύτιμα για όλους όσους θέλουν να καλλιεργήσουν αυτή τη στάση ζωής σε προσωπικό επίπεδο.

Στο ημερήσιο retreat μας θα έχετε την εμπειρία μιας ολόκληρης ημέρας πρακτικής, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ασκήσεις και με την υποστήριξη και καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείστε με τη Σοφία Μεσσάρη στο 6957085624.

Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Athens Mindfulness Centre & Σοφία Μεσσάρη, Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών ‘Ψυχή τε και σώματι», Ξάνθη. 

Η Δρ Μαρία Ηλιοπούλου (DClinPsych, CPsychol) είναι Κλινική Ψυχολόγος και δουλεύει στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας τα τελευταία 20 χρόνια. Μελετά και εξασκεί την Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) από το 1998 και τα τελευταία 17 χρόνια εκπαιδεύει επαγγελματίες στην Ενσυνειδητότητα στα πλαίσια του Βρετανικού Συστήματος Υγείας και του Κέντρου Ενσυνειδητότητας Λονδίνου του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην Ενσυνειδητότητα στο Κέντρο για την Ενσυνειδητότητα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) με τους J. Kabat-Zinn, S. Santorelli, F. Meleo-Meyer, M.Blaker. Επίσης έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πρακτικής εξάσκησης (retreats) Ενσυνειδητότητας στα Gaia House, Plum Village και Omega Institute. Είναι επαγγελματικό μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Επαγγελματιών Υγείας (British Health & Care Professionals Council). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εφαρμογή της ενσυνειδητότητας σε περιπτώσεις κρίσεων και ψυχωσικών επεισοδίων, επαγγελματικής εξουθένωσης και ευημερίας (wellbeing) των επαγγελματιών υγείας. Είναι συνιδρίτρια του Athens Mindfulness Centre και προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα Ενσυνειδητότητας στην Ελλάδα από το 2007. 

Δρ Σοφία Μεσσάρη (DClinPsych, MScFamTh, CPsychol) είναι Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια. Για 10 χρόνια (1997-2007) εργάστηκε σε διεπιστημονικές ομάδες ψυχικής υγείας του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λονδίνο. Το 2012 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχολογικών Θεραπειών «Ψυχή τε και σώματι» στην Ξάνθη, του οποίου και είναι επιστημονική υπεύθυνη. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association, EFTA). Έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) στο πανεπιστήμιο Bangor της Ουαλίας και έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά Mindfulness retreats με το Κέντρο Γνωστικής Ψυχοθεραπείας της Οξφόρδης (Oxford Cognitive Therapy Centre) και στο Gaia House στην Αγγλία. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα Ενσυνειδητότητας στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και στην Θεσσαλονίκη.