Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Παρουσίαση του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Ανοιχτή εκδήλωση/παρουσίαση του Προγράμματος Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) θα γίνει στο Κέντρο "Ψυχή τε και σώματι" τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 18:00-21:00.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει, μαζί με τη Σοφία Μεσσάρη, η Μαρία Ηλιοπούλου, έμπειρη εκπαιδεύτρια προγραμμάτων Mindfulness, τα οποία διδάσκει στο Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται σαν κλινική ψυχολόγος στο Βρεταννικό Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και στην Αθήνα και πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη σαν ιδρυτικό μέλος του Αθηναϊκού Κέντρου Ενσυνειδητότητας.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών που συναντούν, ώστε να ζουν με μεγαλύτερη πληρότητα και αποτελεσματικότητα, αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις της ζωής. 
Η χρησιμότητα της Ενσυνειδητότητας σε καταστάσεις στρες είναι ότι καλλιεργεί έναν εσωτερικό ‘χώρο’ νηφαλιότητας στο μέσο της ‘τρικυμίας’, που μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τις εσωτερικές μας αντιδράσεις με σεβασμό και ενδιαφέρον αλλά και με κάποια αποστασιοποίηση. Να μην ‘κολλάμε’, ούτε να παρασυρόμαστε από αρνητικές σκέψεις και να μην χανόμαστε ή αντιδρούμε παρορμητικά όταν βιώνουμε δυνατά συναισθήματα, όπως άγχος, θλίψη, θυμό. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Μπορείτε να ενημερώσετε όποιον νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εκδήλωση.