Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Ημέρα Συνάντησης Επαγγελματιών Εφαρμογών Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Ημέρα Συνάντησης Ελλήνων Επαγγελματιών Εφαρμογών Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Συντονίζει η Prof Rebecca Crane (Πανεπιστήμιο Bangor, Μεγάλη Βρετανία)

Με την υποστήριξη της Σοφίας Μεσσάρη (Ψυχή τε και σώματι)

& του Βασίλη Ξυπολιά (Mindfulness 360)

 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, Vaela Hotel, Ελατοχώρι, Ελλάδα.

 

Η συγκεκριμένη δια ζώσης ημερήσια συνάντηση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς, τους Έλληνες επαγγελματίες εφαρμογών ενσυνειδητότητας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να βρεθούμε για πρώτη φορά μαζί και να ανοίξουμε έναν διάλογο με σκοπό τη διαμόρφωση κοινού οράματος και ίσως «οδικού χάρτη» ανάπτυξης της ενσυνειδητότητας στη χώρα μας!

Θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε καθοδήγηση από την Prof Rebecca Crane, η οποία έχει τεράστια εμπειρία στην διδασκαλία προσεγγίσεων ενσυνειδητότητας, στην εκπαίδευση και έρευνα σε ακαδημαϊκό επίπεδο και στο «χτίσιμο» τοπικών επαγγελματικών κοινοτήτων και δικτύων συνεργασίας και αληλουποστήριξης. Ο ρόλος της στην ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας διεθνώς είναι κομβικός και καθοριστικός.

Η συνάντηση θα γίνει την επόμενη μέρα από το πενθήμερο retreat “Ανακαλύπτοντας την Ηρεμία Μέσα μας” (4-8 Σεπτεμβρίου 2023) που διδάσκει η Prof Rebecca Crane και είναι ένα ξεχωριστό γεγονός. Αναλυτικές πληροφορίες για το retreat, που είναι μια θαυμάσια ευκαιρία εμβάθυνσης της πρακτικής σε μια πανέμορφη τοποθεσία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παροτρύνουμε τους επαγγελματίες που θα συμμετέχουν στο retreat να παραμείνουν και για αυτήν τη συνάντηση, και προσκαλούμε θερμά όλους τους άλλους Έλληνες επαγγελματίες ενσυνειδητότητας να έρθουν ειδικά για αυτήν την ημερήσια συνάντηση.

Ακολουθούν ενδεικτικές θεματικές που θα επεξεργαστούμε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας συνάντησης. Οι συμμετέχοντες καλούνται επίσης να φέρουν θεματικές που είναι σημαντικές για αυτούς:

-        Ποιες είναι οι προσδοκίες και το όραμά σας για την προοπτική της ενσυνειδητότητας στην Ελλάδα;

-        Πώς μπορούμε να δουλέψουμε ατομικά και συλλογικά για την πραγμάτωση αυτών των προσδοκιών;

-        Πώς από τη μια μεριά οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο οργανισμών/κοινοτήτων και από την άλλη η προσωπική/επαγγελματική ανάπτυξη της καθεμιάς και καθενός μας μπορούν να είναι κομμάτι μιας ευρύτερης συλλογικής προσπάθειας που θα συμβάλλει στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη και προώθηση της ενσυνειδητότητας στην Ελλάδα;

-        Υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία οργανισμού εκπαιδευτών ενσυνειδητότητας στην Ελλάδα; Αν ναι, ποιοι θα ήταν οι στόχοι και ο «οδικός χάρτης» για να προχωρήσουμε προς τη δημιουργία αυτού του οργανισμού;

 

Η ημέρα θα συμπεριλαμβάνει:

-        Χρόνο επίσημης κοινής πρακτικής ενσυνειδητότητας

-        Ομιλία από την Prof Rebecca Crane για την εμπειρία της στην ανάπτυξη δικτύων επαγγελματιών ενσυνειδητότητας και του Βρετανικού Οργανισμού Προσεγγίσεων Ενσυνειδητότητας (British Association of Mindfulness-Based Approaches,  BAMBA) στη Μ. Βρετανία

-        Συνομιλίες σε μικρές ομάδες

-        Συνομιλίες στη μεγάλη ομάδα

-        Ελεύθερο χρόνο για να γνωριστούμε και να αλληλεπιδράσουμε κατά τη διάρκεια ενός εκτεταμένου γεύματος.

 

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα του retreat  θα είναι η Αγγλική. Θα μπορούμε όμως να μιλάμε Ελληνικά στις μικρές ομάδες και η Σοφία Μεσσάρη και ο Βασίλης Ξυπολιάς θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν με γλωσσικές επεξηγήσεις, εφόσον χρειάζεται.

 

Ο χώρος

Hotel Vaela, πάνω στο βουνό στο Ελατοχώρι Πιερίας, περίπου μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη. https://www.vaelahotel.com/

 

Ώρες

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023/ 10:00 – 16:00

 

Κόστος

Το κόστος είναι 20 ευρώ και καλύπτει το μεσημεριανό και ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Η Rebecca προσφέρει γενναιόδωρα τον συντονισμό χωρίς χρέωση.

Διαδικασία κράτησης

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμετοχή παρακαλώ επικοινωνείστε με τη Σοφία Μεσσάρη στο 6957085624 ή στο email sophiamessari@gmail.com. Η κράτηση της θέσης γίνεται με ηλεκτρονική πληρωμή του κόστους.

 

Η Συντονίστρια

Την ημέρα θα συντονίσει η Prof Rebecca Crane με υποστήριξη από τη Σοφία Μεσσάρη & τον Βασίλη Ξυπολιά.

 

Η Rebecca Crane (PhD) διευθύνει το Centre for Mindfulness Research & Practice (CMRP) του Πανεπιστημίου Bangor της Μ. Βρετανίας. Είναι διεθνώς καταξιωμένη σαν ακαδημαϊκός, ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια σε mindfulness εργαστήρια και retreats. Η έρευνα της εστιάζει στο πώς τα mindfulness προγράμματα μπορούν να εφαρμοστούν με ακεραιότητα σε διάφορα κοινωνικά πλαίσια, και πώς μπορούν να στηρίξουν την εσωτερική αλλαγή που συμβάλλει σε συλλογικές και συστημικές κοινωνικές μεταβολές προς έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο. Ολοκλήρωσε το Bodhi College dharma teacher training το 2022. Είναι συγγραφέας του Mindfulness-Based Cognitive Therapy Distinctive Features, 2017, συν-συγγραφέας του Mindfulness-Based Cognitive Therapy with People at Risk of Suicide, 2017, και συν-εκδότρια του Essential Resources for Mindfulness Teachers, 2021. Είναι Principal Fellow with the Higher Education Academy.