Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά email για δραστηριότητες & εκδηλώσεις του Κέντρου Ψυχή τε και σώματι, εγγραφείτε στη λίστα μας μέσω της φόρμας εδώ. 

  

Νέος κύκλος: Γνωσιακή Θεραπεία βασισμένη στην Ενσυνειδητότητα - Πρόγραμμα Εμβάθυνσης

Τον Μάρτιο 2024 ξεκινά νέος κύκλος του προγράμματος: Γνωσιακή Θεραπεία Βασισμένη στην Ενσυνειδητότητα - Πρόγραμμα Εμβάθυνσης (Mindfulness-Based Cognitive Therapy - Taking it Further, MBCT-TiF).  

Το πρόγραμμα θα διδαχτεί online. Θα το διδάξει η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια & Πιστοποιημένη Δασκάλα προγραμμάτων Mindfulness από το Πανεπιστήμιο Bangor της Μ. Βρετανίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους προγραμμάτων Ενσυνειδητότητας (Mindfulness) και προσφέρει την ευκαιρία για εμβάθυνση και διεύρυνση των γνώσεων, συνειδητοποιήσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι συμμετέχοντες στα βασικά Mindfulness προγράμματα των 8 βδομάδων.

Στόχος του προγράμματος να βοηθήσει τους συμμετέχοντες:

  • Να εξελίξουν περαιτέρω την αυτοπεποίθηση και αίσθηση της ικανότητάς τους να είναι με τον κόσμο της εσωτερικής και εξωτερικής τους εμπειρίας
  • Να διευρύνουν την ικανότητα ανταπόκρισης με νέους τρόπους
  • Να ξεπεράσουν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην συνέχιση της πρακτικής, να αναγνωρίζουν θετικούς λόγους/κίνητρα για πρακτική
  • Να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και ισορροπία εμβαθύνοντας στην μάθηση που προσφέρουν οι πρακτικές Mindfulness. 

Μια νέα έρευνα από τους Shannon Maloney, Jesus Montero-Marin και Willem Kuyken από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνέκρινε αποφοίτους προγραμμάτων mindfulness που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό εμβάθυνσης με αποφοίτους που συνέχιζαν με την προσωπική τους πρακτική και έδειξε ότι συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβάθυνσης οδήγησε σε σημαντική βελτίωση της ψυχικής ευεξίας, ψυχολογικής ποιότητας ζωής και ψυχικής υγείας (άγχος, κατάθλιψη). Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα στον ακόλουθο σύνδεσμο  "Mindfulness-Based Cognitive Therapy—Taking it Further (MBCT-TiF) compared to Ongoing Mindfulness Practice (OMP) in the promotion of well-being and mental health: A randomised controlled trial with graduates of MBCT and MBSR"

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα διδαχτεί σε δώδεκα ομαδικές συναντήσεις στην περίοδο 2 Μαρτίου - 5 Οκτωβρίου 2024, δύο Σάββατα το μήνα και ώρα, 09:30-11:45. Σημειώστε ότι τον Μάρτιο υπάρχουν 3 συναντήσεις και υπάρχει ένα κενό δύο μηνών τον Ιούλιο και Αύγουστο. Οι ημερομηνίες είναι:

  1. Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
  2. Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
  3. Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
  4. Σάββατο 13 Απριλίου 2024
  5. Σάββατο 20 Απριλίου 2024
  6. Σάββατο 11 Μαίου 2024
  7. Σάββατο 25 Μαίου 2024
  8. Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
  9. Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
  10. Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
  11. Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
  12. Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Κάθε συνάντηση διαπραγματεύεται ένα συγκεκριμμένο θέμα και περιλαμβάνει πρακτικές Ενσυνειδητότητας, ασκήσεις και διδασκαλία που στηρίζουν τις προθέσεις και τη μάθηση της συγκεκριμμένης συνεδρίας.

Τα θέματα που καλύπτονται είναι:

  1. Δίνοντας Προσοχή
  2. Κατοικώντας το Σώμα μας
  3. Εκτιμώντας τη Ζωή που Έχεις
  4. Το Τοπίο του Σώματος και του Νου μας
  5. Η Αντιδραστικότητά μας στο Στρες και στη Δυσκολία – «Το Φαύλο Λουλούδι»
  6. Στάσεις του Mindfulness – Φιλικότητα & Συμπόνια
  7. Ανταπόκριση, όχι αντίδραση – Εσωτερικός μας Κόσμος
  8. Ανταπόκριση, όχι αντίδραση – Εξωτερικός μας Κόσμος
  9. Ψύχραιμο Κεφάλι, Ζεστή Καρδιά: Η Τέχνη της Ισορροπίας και της Γαλήνης
  10. Φροντίζοντας τον Εαυτό μας, Φροντίζοντας τους Άλλους
  11. Γινόμενοι η Αλλαγή Που Θα Θέλαμε να Δούμε στον Κόσμο
  12. Ζώντας μια Ζωή με Ενσυνειδητότητα

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 350 ευρώ. Πληροφορίες για την Πολιτική Πληρωμών και Ακυρώσεων εδώ και σε απευθείας συνεννόηση με τη Σοφία Μεσσάρη.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σοφία Μεσσάρη  στο sophiamessari@gmail.com και 6957085624. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και δεν θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε αυτό μετά την ημερομηνία έναρξής του.